Viikonloppuna tuli kokeiltua ja tehtyä kaikenmoista.
Lauantai päivästä siskontyttöni Melina ja kolme muuta tallilaista koekili ensimmäistä kertaa lännensatulaa Inkulla tietenkin, sillä eihän kyseinen satula olisi tallin suokeille mahtunutkaan... Itse ajattelin ratsastella vasta illemmalla, joten jäin vain katselemaan muiden menoa.
Siinä katsellessani Hevosten omistaja toi Inkulle upeat lännensuitset kankikuolaimineen ja avo-ohjineen.
Ne olivat niin komeat, että niitä oli pakko mennä myöhemmin lauantaina iltaruuan jälkeen  kokeilemaan. suitset sopivat täydellisesti Inkulle, ja kun ne ja lännensatula oli päällä menimme kentälle.
Koska Inkulla ei ole aikaisemmin käytetty kankikuolaimia vaan ainoastaan painavia Nivelkuolaimia, kokeilin niitä noin puolisentunnin verran.
Inkku vierasti uusia kuolaimia suussa ja vingutteli niitä alituiseen.
Muuten ratsastus meni hyvin ja tuntui kuin olisin ratsastanut täysin eri hevosella!
Pysäyttäessä Inkku pysähtyi samantien ja pysyi myös hyvin paikoillaan.
Nivelillä inkku pysähtyy kyllä mutta hetkeksi ja siten saa taas pysäytellä ja pysäytellä ja vielä kerran pysäytellä, kunnes hän lopulta tajuaa että siltä vaaditaan pysyä paikalla.
Puolisen tuntia siis harjoitelimme ja kangilla myös yhdellä kädellä ratsastus sujui helpommin. lännenkankihan on juuri niihen omiaan...
Ostin Inkulle uudet hivutussuojat. Ne ovatkin säästäneet mun hermojani mukavasti. Vanhat kun tahtoivat olla jo niin venyneet ja rispaantuneet että pyörivät vain jalassa kuin hyrrät...



1646862.jpg
1646859.jpg

Illemmalla kankiharjoittelun jälkeen raahasimme kentälle estepuomeja ja kun ne olivat paikoilla menimme satuloimaan Picadorin.
Aikeissa oli siis hypätä esteitä. Itse en ollut ikinä aikaisemmin hypännyt esteitä ja
Melina olikin luvannut opettaa mua, onhan hän itse ratsastanut yli 7 vuotta joten siis minua huomattavasti kokeneempi.
Alksi Melina ratsasti Picalla aloittaen puomiharjoitteluilla lämmittelyn jälkeen.
Eli siis nelä puomia oli maassa ja niitä mentiin sitten käynnissä ja ravissa.
Sitten kun näitä oli vatvottu jonkin aikaamenin nostamaan kaksi puomeista ylös telineisiin ja Melina hyppäili Picalla jonkin aikaa. Pitihän opettajan ensiksi tutustua hevoseen, millainen tämä on hypätessä ja sitten vasta alkaa opettamaan :)
Kun Melina oli hyppinyt niin ravissa kuin laukassakin, oli mun vuoroni nousta satulaan. Jälleen kerran siellä selässä manasin tuota yleissatulaa.
Olen niin vannoutunut lännensatulan fanittaja, että en kertakaikkiaan sopeudu tuohon yleissatulaan. Tuntuisi kuin ratsastaisi tasaisen nahkaläpyskän päällä ja jalustimet tuntuvat niin pirhanan hennoilta... :)

1647073.jpg
Melina ja Picador esteillä. Aluksi menimme matalempia ja
pikkuhiljaa nostelimme korkeammaksi.



Lauantain päivä sujui siis niissä merkeissä ja sunnuntaina lähti tallimeininkiin tutustumaan Chico. Kävimme taas ensiksi Chicon kanssa tallin läpi kaikkine paikkoineen ja huoneineen. Hevosetkaan ei ollut Chicolle niin suuri järkytys kuin Zanille, hetken aikaa siinä niitä ihmeteltiin ja sitten jatkettiin matkaan.
Chico oli tallilla varsin rauhallinen ja pystyin sitä pitämään siellä vapaana.
Vapaana kulkevat hanhet välillä kiinnosti kovasti, mutta niiden kanssa ei lähempää tuttavuutta kuitenkaan menty tekemään. Suurin järkytys taisi olla lampaat. Tai kaikki oli ihan hyvin kunnes yksi niistä erehtyi määkäisemään ja Chico oli hypätä kattoon.

Siskontyttöni Melina ratsasti tallin hevosten pomolla eli Kepposella, joka on nimensä veroinen kaveri. :) Sellasta kyytiä oli kentällä että huh, huh...
Oli kuulemma kädet ratsastuksen jälkeen kipeänä...

Iltaruuan jälkeen satuloimme Inkun ja Histon ja sitten menimme taas kentälle.
Melina kokeili ensimmäisenä meidän tallin jättiä, eli Histoa joka on Torinhevonen.
Voi kuinka pieneltä Inkku näyttikään sen vierellä! :)
Kun Melina oli kokeillut tarpeeksi Histoa, teimme kentällä vaihdon ja nousin tuon jätin selkään. Voi jestas kuinka suuret askeleet konimuksella olikaan!
Ja heppa kun piti päätään koreasti ylhäällä ei sen takaanta sitten näkynyt mitään.  :)

Ratsastuksen jälkeen taluttelin kummityttöäni (5v) Inkulla kentällä,  joten Inkku sai mukavan pitkän jäähdytyskieroksen vielä talutuspollena.  :)

Ja sitten hepoilta kamat pois, harjaukseen ja laitskalle.
Taas yksi viikonloppu pulkassa! :)

1647104.jpg
Minä ja Histo.

1647112.jpg
Minä, Histo, Melina ja Inkku kentällä.

1647120.jpg

1647125.jpg
Kentältä pois lähdössä...